FAQ

spørsmål og svar på det de fleste lurer på

Det er to typer kunstgress som benyttes til padel; krøllete gress (mondo) og rett gress (monofibe)

Krøllete gress er det mest vanlige i Norge, dette da det holder godt på sanden og sikrer jevnt spilleunderlag og har mindre behov for vedlikehold.

Krøllete gress er det man bruker under World Padel Tour (WPT) og er det gresset som har raskeste spilleregenskaper, krever minst sand og derav mindre behov for vedlikehold

Bilde 1 - Krøllete gress

Bilde 2 - Rett gress

 

Det krøllete gresset krever mindre vedlikehold da det kapsler inn sanden og hindrer det fra å flytte seg og reduserer støv. Et krøllete gress krever mindre sand enn ett rett gress.

For utomhus padelbaner så vil rett gress være et godt valg. Dette da det er mer fuktighet utendørs binder dette sanden slik at det den ikke flytter på seg, samt at det ikke støver så mye.

Utendørs er det primært tre ting som er viktig;

  1. Det må bygges en ringmur av betong  på minimum 40 x 40 cm.
  2. Det prepareres et fast drenerende lag, helst dreneringsasfalt, under gresset slik at nedbør ledes bort
  3. Metstrukturen må være galvanisert for å tåle våre Norske værforhold

Dersom det blir for lite sand i banen vil kunstgress-fibrene over tid begynne å legge seg flatt. Dette medfører at det blir mindre friksjon i gresset, og hastigheten på spillet øker.

Farge er litt smak og behag, men generelt så vil en gul ball mot blått underlag gi størst fargekontrast og derav gjøre det enklere å følge ballen.

Ja, det gjør den! En bane som er velholdt er bedre å spille på, tryggere å spille på og varer lenger. Avhengig av bruksfrekvensen bør banen renses én til to ganger i året, og kostes jevnlig for å sikre jevn fordeling av sanden.

For innendørs baner med stolper, så er 10 mm glass mest vanlig, mens for panorama-baner, utendørsbaner og mobile baner, er 12 mm glass mest brukt.

Har man mulighet vil takhengt belysning gi en jevnere lysfordeling over banen, og vil gi bedre lysforhold på banen. Utendørs, eller på lokasjoner hvor takheng ikke er mulig, så er det vanlig med 4 stolper som spred lyset utover banen. Stolpemontert belysning er en kjapper, enklere og billigere løsning enn takhengt belysning.